Uusi restoratiivisen joogan opas ilmestyy tammikuussa

Paljon työtä, ideoita ja salainen ainesosa - sitä on joogakirjan kirjoittaminen ollut. Tänä aamuna työn tulokset lähtivät vihdoin painoon, jännää!

Halusin tehdä kirjan, joka näyttää kauniin rauhoittavalta mutta on samalla tuhti tietopaketti. Valokuvaaja ja ulkoasun suunnittelija Inkeri Kallion avulla onnistuimme tavoitteessa mielestäni paremmin kuin hyvin. Tällä hetkellä emme voi muuta kuin odottaa jännityksen sekaisin tuntein lukijoiden mielipiteitä.

Ennakkotilaukset ovat jo käynnistyneet ja olen kiitollinen, että ensimmäinen suomalaisen jooganopettajan kirjoittama, kokonaan restoratiiviselle joogalle omistettu opas on herättänyt paljon kiinnostusta. Tammikuussa Levon vallankumous (Tammi) tulee lukjoiden saataville ja kauppojen hyllyille.

Kirja sisältää 20 restoratiivisen joogan asentoa, 10 harjoitussarjaa, 20 joogaperinteeseen pohjautuvaa kirjoitelmaa harjoituksen sisäisestä puolesta sekä runsasti tietoa ja käytännön neuvoja esimerkiksi joogavälineiden tuunaukseen, jos itsellä ei ole laajaa joogavälineistöä. Olen poiminut mukaan sekä kotijoogaajia että ohjaajia kiinnostavia näkökohtia.

AUKEMA.jpg

Miksi tämä kirja?

Missioni on levittää läsnäolevan levon sanomaa suomalaisten keskuuteen. Korona-aika yllätti kesken kirjahankkeen, mikä teki siitä entistä ajankohtaisemman. Tietoisella ja säännöllisellä lepoharjoituksella on mittavaa muutosvoimaa. Se ei tarkoita päiväunia tai leffan katsomista sohvalla (joissa ei sinänsä ole mitään vikaa), vaan tarkoituksellista aistiärsykkeiden minimoimista ja sisäisen maailmansa kohtaamista.

Restoratiivisen joogan harjoitus tarjoaa konkreettisen tavan toteuttaa läsnäolevaa lepoa. Pitkäkestoisissa rentoutusasennoissa hermosto rauhoittuu ja mieli hiljenee. Ihminen herkistyy huomaamaan omat tarpeensa, kipukohtansa ja kiitollisuuden aiheensa.

Lepoharjoitus elvyttää kehoa ja viisastuttaa mieltä. Levännyt ihminen ei voi samanaikaisesti olla vihainen tai stressaantunut. Opimme itsemyötätuntoa, joka alkaa säteillä ympärillemme.

Harjoitus, joka päälle päin näyttää “vain olemiselta”, onkin radikaali teko. "Changing the world one savasana at a time", on opettajani Judith Hanson Lasater sanonut. Jos yhä useampi päättäjä, puoliso ja vanhempi hiljentyisi joka päivä 20 minuuttia savasanassa eli keho lepoasentoon tuettuna ja pehmustettuna käynnistyisi muutos, jonka kerrannaisvaikutukset olisivat huimat.


Esteiden yli

Olen kokenut joogamuodon eheyttävän vaikutuksen, mikä on muuttanut suhtautumiseni elämään viimeisten vuosien aikana. Täydellisyyden tavoittelu ja riittämättämyyden tunne ovat muuttuneet voimaksi ja toiveikkuudeksi, joita ilman tätä kirjaa ei olisi. Joogaperinteen hengen mukaisesti yritän toteuttaa elämäntarkoitustani jakamalla muille sitä hyvää, minkä olen löytänyt.

Tyynnyttävä lepäämisen taito on meissä jokaisessa olemassa, ja restoratiivinen jooga voi viedä meidät sen luokse. Matka on antoisa muttei ihmismielelle aina helppo. Vaikka harjoitus fyysisellä tasolla sopii lähes kaikille, se aiheuttaa haasteita mielelle.

Vaatii uskallusta kohdata itsensä juuri sellaisena kuin sitä on. Onneksi restoratiivisen joogan harjoitus rakennetaan emotionaalisesti turvalliseksi, jasiinä edetään asteittain ja lempeästi. Moni on iloisesti yllättynyt siitä, miten syvärentouttavalta harjoitus tuntui omista ennakkoepäilyistä huolimatta.

Suuren suuri kiitos luottamuksesta kaikille, jotka ovat jo tilanneet kirjan ennakkoon itselleen tai läheisilleen. Laitetaan levon sanoma liikkeelle!

Tilaa kirja ennakkoon 20% alella täältä.


Tulevat tapahtumat:

 
kirsi saivosalmi kirjailija jooganopettaja muotokuva.png

Kirjoittajasta

Olen Kirsi Saivosalmi, levon vallankumouksen perustaja, tietokirjailija, levon lähettiläs ja restoratiivisen joogan opettaja ja kouluttaja.

Edellinen
Edellinen

Joogaa nukahtamiseen - 3 vinkkiäni

Seuraava
Seuraava

Näin etenee restoratiivisen joogan tunti